Blog

Zima v Banskej Bystrici je očarujúca

Zima v Banskej Bystrici je očarujúca. V okolí na vás čakajú stovky kilometrov ratrakom upravených bežeckých okruhov. Skutočným rajom bežeckého lyžovania sú Kremnické vrchy, ktorých srdcom je Skalka s areálom bežeckého lyžovania – štadióna Bielej stopy SNP. 

Zbiehajú sa tu bežecké stopy doslova z každej svetovej strany (všade vás usmernia jednotné oranžové tabuľky). Obľúbeným východiskom do Kremnických vrchov sú obce Kordíky, Králiky, Malachov alebo Horné Pršany. Kvalitné bežecké trate ponúkajú aj Nízke Tatry a Starohorské vrchy.

Len pár kilometrov od Banskej Bystrice nájdete lyžiarske strediská so zjazdovkami všetkých kategórií. Najbližšie sa nachádza lyžiarske stredisko Šachtičky, potom Králiky, Turecká a taktiež aj park snow Donovaly.

Možnosť korčuľovania ponúkajú lyžiarske strediská na Donovaloch a v Selciach – Čachove. Vo vybraných dňoch môže verejnosť využiť aj ľadovú plochu Zimného štadióna v Banskej Bystrici. 

Konajú sa tu aj lyžiarske preteky a to tzv. Banskobystrická stopa, kde sa určite môžete zapojiť, ak ste milovníci krásnej zimnej prírody a bežeckého lyžovania. Taktiež sa tu konajú aj psie záprahy, ktoré sú neodmysliteľným zážitkom pre malých aj veľkých milovníkov zimy a severských psov.