Blog

V srdci stredného Slovenska sa nudiť nebudete

Nasledujúcimi riadkami vás chceme presvedčiť, že v Banskej Bystrici sa určite nudiť nebudete. Čaká na vás srdečné privítanie v našom hoteli, nezabudnuteľné zážitky a mesto, ktoré má srdce.

Zažite atmosféru hokejovej extraligy. Naši barani ju úspešne hrajú už viac ako 15 rokov a presvedčíte sa na vlastné oči, že banskobystrickí fanúšikovia patria medzi najlepších. Po uvoľnení aktuálnych opatrení. Ste fanúšik futbalu? Naša Dukla má renovovaný štadión, na ktorý sa v sezóne 2021 / 2022 snaží vrátiť ako prvoligista. Keď sme už pri futbale, nesmieme zabudnúť na futbalovú akadémiu Mareka Hamšíka Jupie, kde sa rodia nové talenty. Vidieť ich môžete na ihriskách v Sásovej a v Podlaviciach. Pár krokov od nášho hotela je GYM aréna, kde môžete spraviť niečo užitočné pre svoje telo počas celého pobytu.

O Banskobystrickej latke ste určite počuli. V skoku do výšky tu súťažia najlepší atléti z celého sveta. Aj keď v roku 2020 bola atmosféra komorná, ZAYAS Luis skočil neuveriteľných 233 cm, a pred druhým Jamal WILSON-om zvíťazil len vďaka menšiemu počtu skokov. Mimochodom, sme veľmi hrdí aj na Banskobystrický maratón. V tomto roku sa má bežať 5. júna. V roku 2022 nás čaká v Banskej Bystrici Európsky olympijský festival. Veríme, že nám plány neskríži pandémia.

Plaváreň na Štiavničkách každý rok organizuje 24-hodinovku. Zaplávať si pre zdravie môže každý zadarmo a odniesť diplom s odplávaným časom. Mimochodom, na plavárni môžete využiť wellness služby, saunu, relaxačný bazén a masáže. S priateľmi sa určite radi zabavíte pri bowlingu. Priamo v meste sú dve možnosti: Dixon hotel a Profibowling v Radvani. Pokiaľ ešte budete mať energiu, v radvanskom Billiard clube si zahrajte šípky a, samozrejme, spomínaný billiard. Tiež ste v detstve hrali bedminton? Na Štiavničkách máme dve haly, kde sa vo dvojici alebo v štvorhre vybláznite na 100%. Nie sme len mesto športu. Máme aj špeciality, o ktorých iné mestá môžu len snívať. Napríklad Laser aréna, ktorá vám ponúkne neuveriteľný zážitok z virtuálneho sveta. Nebojte sa, nie je to nebezpečné. Laser arénu bežne navštevujú aj rodičia s deťmi.

Keď si po všetkých športových aktivitách budete chcieť vyložiť nohy a len tak oddychovať, príďte na Medzinárodné letecké dni na Sliači. S výnimkou roku 2020 sa konajú každoročne a garantujeme Vám, že počas troch dní uvidíte najúžasnejšiu leteckú show.

Aké by to bolo mesto, keby sa v ňom netancovalo. Priamo v centre je niekoľko diskoték. Odporúčame navštíviť najväčší a najmodernejší klub na Slovensku Ministri of fun.

Navštívte Banskú Bystricu, nudiť sa rozhodne nebudete. V našom hoteli vám vytvoríme druhý domov, miesto odkiaľ máte všetky zážitky doslova na skok.